tirsdag den 5. november 2013

10-20-30

Lone og jeg var enige om at vi aldrig ville overleve løbe programmet hvis vi holdte os til programmets interval træning, som henholdsvis lød på 4*1500 m og 5*1000 m.

Jeg har undersøgt det lidt og det interval længder som vores program har med er for meget øvet løbere og hvis der er noget vi ikke er så er det meget øvet. Let øvet vil jeg gå med til.

Så var spørgsmålet, hvad skal vi så finde på. Umiddelbart var vi enige om at vi måske skulle finde på nogle forskellige som vi kunne veksle imellem, så jagten gik på nettet for at finde ud af hvad vi skulle vælge.

Jeg fandt 4 forskellige arter. Den første er den samme som vi allerede havde i vores program, men med mindre afstanden. f.eks. 6*800 m eller jo kortere afstande er jo flere gange skal man løbe afstanden.

Metode 2 er fart leg, man skal helst løbe denne form sammen med en anden da man vælge en distance og skiftes så ellers til at vælge et punkt hvor man starter med at løbe hurtigt og et punkt hvor man skal sætte farten ned igen. F.eks. løber man derudaf og så siger man tempo løb fra næste lygtepæl og 2 til for man sætter farten ned igen. Den er meget lyst og overksudagtig, som jo også kan være meget godt.

Metode 3 er bakke træning, man finde en god bakke, jo mere udholdenhed man skal have jo længere skal bakkerne være og så napper man ellers bare en 10-12 ture.

Den sidste metode er 10-20-30 som helt simpelt går ud på at man løbe 30 sekunder i stille og roligt tempo, 20 sekunder i et hurtigere tempo, f.eks. den hastighed man tager sine tempo ture i og så løber man de sidste 10 sekunder i sprint, så hurtig man kan. Dette gentager man 5 gange i træk. Derefter tager man 2 minutters og kører så 5 gange igennem igen. Dette skal man gøre 2-4 gange.

Vi tog den kun 1 gang da det var første gang og vi lige skulle finde ud af hvordan det skulle gøres. Meget bedre form for interval træning end de lange seje ture. Næste uge tager vi helt sikkert et par omgange ekstra.

Ingen kommentarer: