torsdag den 7. februar 2013

Socialt løb - med bagtanker?

Jeg går lidt med tanken om at arrangere et socielt løbe arrangement i Himmelev Skov. Primært til dem i Løbeklubben på Facebook, men egentlig kan alle være med. Ruten er simpel, den er på 5 km, der er meget bakket og måske lidt mudret. Tænker at man kunne løbe ruten det antal gange man havde lyst. Det er skov stier og lidt MB spor. Skov er det måske ikke så meget endnu, den blev vist plantet til i 2007 så træerne er ikke så store endnu, men jeg syntes det er et pragtfuldt sted at løbe og jeg er ikke den eneste.

Så er der lige min anden tanke. Mine 2 døtre går til Spejder i Vigge gruppen i Himmelev, de tag på en del ture oog børne nyder det. I 2015 er der den store verdens lejer som kun foregår 1 gang hver 4. år og man skal være imellem 13 og 17 år. Så man får kun en chance for at deltage. Deltagerne kommer fra hele verden. For at alle lande har en chance for at deltage, selv de fattige, bliver rejse udgifterne for deltagerne fordelt efter landets BNP. Det vil sige at de rige lande er med til at betale for de fattige lande. Derfor ser man deltager fra Nigeria som kommer uden telte og udstyr, som får en oplevelse for livet. I 2015 skál det foregå i Japan. Det vil sige at det bliver en tur på 3 uger hvor de første 2 uger bliver brugt hos en værtsfamilie. Kanon oplevelse som vores ældste skal med til. Vi har ingen problemer med at finde penge til det, men der er måske andre fra gruppen der har det sværere. Derfor har vi allerede nu blevet opfordret til at finde på måde hvorpå at man kunne tjene lidt penge til spejderne. Spejderne skal selvfølgelig involveres i det.

Så her kommer hele ideen. Et socialt løb i Himmelev skov, hvor man betaler et beløb for at deltage. For det beløb får man vand, kaffe, te og kage efter løbet.

Jeg tænker en 20-30 kroner per person, pengene går til turen. Måske et løb hver 3 måned.

Er det mon noget folk vil deltage i og vil der overhoved kommer nok til at det kan betale sig. Skulle man bare droppe tanken om indsamling og så lave et hygge løb. Finde på en anden måde at få nogle penge i spejder kassen.

Man kunne også lave det til et reelt løb, men igen hvad vil folk betale til. Skal man skaffe et par sponsore, så man måske trække lod om et par ting.

Hvad tænker folk, er det for ambitiøst? Kom med jeres tanke i kommentar feltet.

2 kommentarer:

Berits Løbeskole sagde ...

Det er meget lig det, vi lige har gjort til Danmarksindsamlingen. Det kan sagtens lade sig gøre og kræver ikke andet end, at du slår det op og forsøger at sprede budskabet til så mange som muligt. Hvis det er et socialt løb, så skal du heller ikke tænke på tidstagning osv. Men vigtigst af alt får folk hygget sig og kommer måske igen. Synes kaffe og kage efter løbet er en rigtig god ide. Så er der større chance for, folk får en særlig oplevelse, når de får snakket sammen. Man kan opfordre til, at folk betaler, hvad de sunes men minimum 20 eller 30 kr. Husk at hvis der er mere end 50 deltagere, skal du have tilladelse....

Michael sagde ...

Jeg syntes at det er en god idé - og vil absolut gerne deltage, hvis det passer ind i kalenderen. Og hvis du spiller kortene rigtigt kan du måske få nogle af deltagerne til at tage lidt hjemmebag med ;)